LIEVEHEERSBEESTJE

webkwestie - webquest

Inleiding

Oriëntatie (wat kan ik in deze WebKwestie verwachten):

Wanneer jullie deze WebKwestie doorlopen, komen jullie meer te weten over lieveheersbeestjes. Er zijn fabeltjes, zoals de bekende: “Aan het aantal stippen kan je zien hoe oud een lieveheersbeestje is.” Maar er zijn ook feiten die als fabeltje worden gezien.

Lieveheersbeestjes zijn nuttige dieren. Jullie gaan uitzoeken waarom deze dieren nuttig zijn en of alle soorten wel nuttig zijn. Ook onderzoeken jullie wat ze allemaal hebben meegemaakt tot ze het lieveheersbeestje zijn geworden dat ze nu zijn.

Jullie zullen dan ook ontdekken of de afbeelding op deze pagina wel kan kloppen, bestaan er eigenlijk wel baby lieveheersbeestjes en zorgt hun moeder wel voor ze? Je leert dit en nog veel meer! Jij bent de onderzoeker en mag jouw kennis aan het einde van deze WebQuest delen met je klasgenoten.

Probeer voordat je de vragen bekijkt zelf ook eens vragen te bedenken. Wat zouden jullie nou graag te weten willen komen over lieveheersbeestjes?

Het leuke van deze WebKwestie is dat veel hiervan ook geldt (toepasbaar is) voor regenwormen, pissebedden, vliegen, slakken en oorwurmen. Wanneer je hebt uitgezocht hoe je de dieren kunt verzorgen is het misschien leuk om de dieren een tijdje in de klas te hebben staan. Voor lieveheersbeestjes is dit lasti, maar met de eerder genoemde dieren is dat prima haalbaar.

Let op! Het eindproduct is het belangrijkste! De WebQuest gebruik je vooral om kennis op te doen. Door jouw presentatie (werkstuk, PowerPoint presentatie of spreekbeurt) leren de kinderen nieuwe dingen en kan de meester of juf zien hoeveel jij over het onderwerp ‘lieveheersbeestjes’ te weten bent gekomen

Afbeelding van ElinaElena via Pixabay